Orthomoleculair voedingsadvies

De term ‘orthomoleculair’ is afgeleid uit het Grieks en betekent rechte of juiste moleculen. Hippocratus beschreef in zijn tijd (460-377 v. Chr.) al de geneeskrachtige werking van voeding:
“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

De invloed van voeding raakte de afgelopen eeuwen echter op de achtergrond door de ontwikkeling van onder andere chirurgie en antibiotica. Door de snelle resultaten raakte de essentiële rol van voeding op de achtergrond, terwijl goede voeding een sleutelrol speelt als het gaat om niet ziek worden en herstellen. Het is inmiddels wel aangetoond dat een behandelwijze met voeding en voedingstoffen een belangrijke rol speelt bij bijvoorbeeld: obesitas, hart- en vaatziekten, stress, vermoeidheid, prikkelbaar darmsyndroom en hoog cholesterol.

Een orthomoleculair therapeut onderzoekt waar de biochemie van de cliënt vastloopt. Het is van belang om deze biochemische processen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit kan met suppletie in de vorm van vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met leefstijlinterventies, zoals voeding, bewegen, ontspanning, bioritme en gedrag (balans tussen belasting en belastbaarheid). Het behandelplan is afgestemd op de unieke situatie van de cliënt en diens hulpvraag (het verminderen of voorkomen van klachten en/of chronische aandoeningen.

Behandelplan – tarieven 

  • Eeste consult van 60 minuten: € 70,00
  • Vervolgconsult van 30 minuten: € 40,00
  • Uitgebreid vervolgconsult van 60 minuten: € 70,00

Antwoorden op korte vragen die via de mail gesteld kunnen worden zijn gratis.
Tarieven worden niet vergoed via een zorgverzekeraar en moeten direct na afloop van een consult middels pinbetaling worden voldaan

Meer informatie over orthomoleculaire therapie vindt u hier.